Kristine Marie Jensen blev født i 1858 i Randers, hvor hun boede og blev opdraget af sin bedstemor efter forældrenes alt for tidlige død. Da hun var blevet konfirmeret, rejste hun til København for, at deltage på et kursus hos Natalie Zahle. Derefter arbejdede hun som husbestyrerinde lige til sin død i 1923. Gennem årerne samlede hun et hav af opskrifter og i 1901 blev "Frk. Jensens Kogebog" udgivet.
Mit eksemplar er fra 1988, hvor Gyldendals Bogklub valgte at genudgive den. Den blev købt som ny, men nu... ser den ud som en rigtig kogebog skal se ud - godt brugt, småplettet og med fedtfingrer!
Men her er Frk. Jensens: Bradepandekage m/Æbler - som jeg bager den...
250 g margarine (2½ dl rapsolie synes jeg er lige så godt), 250 g sukker, 3 æg, 3 tsk. bagepulver, 2 tsk kardemomme, 400 g mel, 2 dl mælk og... ca. 6 æbler, 4 spsk sukker samt 2 tsk kanel.
Begynd med at skrælle æblerne, del dem i 1/4, fjern kernehuset og skær dem i tynde både. Bland de 4 spsk sukker med kanelen og vend æblerne i, så alle æblestykkerne er "sukkeret".
Uhm! Værd at prøve...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar